Konserttijuttu Petäjävesi-lehdessä

23.10.2013

Sonore tarjoilee petäjävetiselle yleisölle parhaat päältä

Kamarikuoro Sonore konsertoi auditorio Miilussa tulevana sunnuntaina. Kuoron johtajana toimii Malla Kärkkäinen, jonka juuret ovat täältä kotoisin. - Olen käynyt syntymässä Petäjävedellä, Kärkkäinen kertoo.


Ensiesiintymisellä Petäjävedellä on luvassa ohjelmisto, johon on koottu Malla Kärkkäisen mukaan parhaimmisto viime keväiseltä Amerikan kiertueelta. Sonore kävi konserttikiertueella pääsiäisen aikaan Yhdysvaltain Portlandissa, Astoriassa ja Seattlessa. Kuoro saavutti suuren suosion ja ohjelmiston monipuolisuutta kiiteltiin. Erityistä kiitosta sai kuoron soinnukas ja puhdas laulu.


Runsaan kamarimusiikin ja laajan hengellisen ohjelmiston rinnalle on otettu mukaan kevyempää suomalaista kansanmusiikkia tai siitä inspiraationsa saanutta omaa tuotantoa. Näistä on koottu sopiva tarjotin juuri petäjävetiselle yleisölle - Kärkkäisen mukaan parhaat päältä. Vaikka Sonore on esiintynyt yli 40 eri kielellä, sunnuntain konsertissa kuullaan pääasiassa suomenkielistä ohjelmistoa.


Kamarikuoro Sonore käynnisti toimintansa vuonna 1991 ja vuotta myöhemmin se sai nykyisen nimensä. Sonore tarkoittaa soinnukasta, ja ydinporukka on pysynyt yhdessä pitkään. Kuoro on esiintynyt eri tilaisuuksissa ympäri Keski-Suomen. Kuorolla on ystävyyskuoro ja yhteisesiintymisiä virolaisen Riisipere Kammerkoorin kanssa. Joulukuussa 2010 Sonore konsertoi kirkossa Saksan Bremenissä sekä Hannoverissa.

 

Suvi Kallioinen