Sylin täydeltä Sonorea

8.12.2016

Kamarikuoro Sonore juhlisti 25-vuotista taivaltaan konsertoimalla Wille Olohuone & Keittiössä 7 joulukuuta. 

Varsin haastavasta ajankohdasta huolimatta kamarikuoro Sonore sai juhlakonsertillaan houkuteltua ravintola Willeen liki tuvan täydeltä yleisöä. Malla Kärkkäisen intensiivisellä, mutta hellällä johdolla ja kuoron omien juontajien komppaamana Sonore tarjoili ystävilleen sylin täydeltä lämmintä ja rehellistä sointia sekä hyvää mieltä. Laulajisto nautti lavalla olosta silminnähden ja loi monia, hienoja hetkiä jopa lukemattomissa joulukonserteissa paatuneen kuoronjohtaja-kirjoittajan arpiseen sieluun.

Konsertin ohjelmaan kuoro oli valinnut vaihtelevan kattauksen perinteisiä ja uudempia joululauluja. Eri stemmat pääsivät hyvien sovitusten avulla näyttämään myös solistista osaamistaan. Erityiskiitokset haluan antaa kuoron altoille Petter Ohlsin Kolme yötä jouluun on -laulun soolo-osuuksista. Ihanan yhtenäinen ja lämmin sointinne hiveli korvaa ja mieltä! Sonore on soinnillisesti hyvin muuntautumiskykyinen instrumentti. Harva kuoro pystyy samassa konsertissa uskottavasti laulamaan sekä perinteisiä joululauluja että gospelia.

Sonore laulaa selkeää tekstiä hyvällä soinnilla. Tämä tekee laulun tarinan seuraamisen kuulijalle helpoksi. Muutamin paikoin tekstin selkeyden vaatimus ajoi sitkeän soinnin edelle, mutta parempi tottakai näin päin. Pelkkää hienosti soivaa uuta ja aata ei kovin kauaa kyllästymättä kuuntele edes kuoroammattilainen.

Onnittelut nuoreksi aikuiseksi kasvaneelle kamarikuoro Sonorelle ja lämmin kiitos hienosta konsertista!

Timo Laakso, kuoronjohtaja

ÄKS lehden artikkeli 8.12.2016 http://aksa.fi/sylin-taydelta-sonorea/